HR-valkku

Yksilöllinen ohjaus HR-ammattilaiselle omaan kehittymiseen ja työhön

Teetkö ihmisresurssityötä yrityksessäsi yksin? Puuttuuko HR:n kehityskorneri tai säännöllinen sparrikaveri käytännön HR-haasteista kokonaan? Kaivataanko kehittämiseen kyvykkyyttä? Integratalainen henkilöstöhallintoalan asiantuntija – HR-valkku – tuo HR-ammattilaiselle tukea työhön ja varmistaa kehittymisen sekä ammatillisen itsetunnon vahvistumisen. Sparraajana on aina integratalainen pitkän linjan HR-palveluammattilainen.

 

Kahdenkeskistä koutsausta
Asiantuntijuuden tukeminen. Kimpassa kehittäminen. Mentorointi. Sparraus. Ohjaus. Tälle uusia näkökulmia valottavalle vuorovaikutustoiminnolle on kymmenittäin kuvauksia, mutta yksi päämäärä: ihmiskohtaisen kehittymisen tukeminen.

Tukea työhön ja hankikantoa kehittymiseen
Varmistu, ettet hiihdä liian kapealla HR-ladulla tai hautaudu vain rutiinihommien hankeen. HR-valkku liidaa latua ja valottaa myös metsää puilta: yksilöllistä sparrausta HR-osaamisen kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

HR-ammattilaiselle mindsettiä muutoksiin
Ahdistaako arjen ristiriitatilanteiden ratkaisu? Onko oman ajan hallinta hallinnassa? Mietityttääkö muutosten tukeminen tai oman osaamisen kehittäminen? HR-valkku tuo työkaluja ratkaista arjen HR-hiertymiä tai tuen yrityksen muutostilanteiden läpivientiin.

 

Miten tämä toimii?

1
Hanki HR-valkku verkosta
Käytännön asiantuntijasparri on enää painalluksen päässä: LISÄÄ OSTOSKORIIN 🛒 Voit hankkia integratalaisen HR-valkun oman työsi tueksi tai organisaatioosi kehittymisen varmistamiseksi.

2
Määrittelymiitti
Tavataan, tutustutaan ja määritellään yhdessä HR-sparrauksen yksilölliset tarpeet sekä yksityiskohdat. Integratalainen HR-valkku on aina pitkän linjan HR-palveluammattilainen.

3
Säännölliset sessarit
Jaksa vielä hetki. Pian tapaat integratalaisen asiantuntijan säännöllisesti ja ammennat apua arkeen. Tapaamisten määrä ja tiheys sekä prosessin kesto vaihtelevat tavoitteen mukaan. Minimimäärä on kolme (3) tapaamista.

 

Varmistu, ettet hiihdä liian kapealla HR-ladulla tai hautaudu vain rutiinihommien hankeen. HR-valkku liidaa latua ja valottaa myös metsää puilta

Olisiko näistäkin apua?

Startti sparraukseen?

HR:n hiekkalaatikko on kookas ja HR-ihminen tekee työtään verrattain haastavien aiheiden parissa; muutostilanteiden läpivienti saattaa tuntua hiekassa hiihtämiseltä ja työssä kohtaa toistuvasti tilanteita, joissa ei ole oikeita tai vääriä vastauksia. Varmista, ettei metsä huku puilta ja turvaa tuki tehtävässä 🌲 HR-valkun voi hankkia HR-osaaja itse oman työnsä tueksi tai yritys yhteistyössä. Päämääränä on HR:n kehittymisen varmistaminen. Samoille suksille hyppäävä HR-valkku on aina integratalainen pitkän linjan HR-palveluammattilainen.