Työsuhteen päättämissopimus

Työsuhteen päättäminen sopimuksella

Tällä tuotteella työsuhteen päättäminen sujuu sopuisasti. Aina ei homma toimi. Yritys muuttuu. Ihmiset muuttuvat. Toimintaympäristö muuttuu. Kun yhteinen taival ei enää vastaa osapuolten tarpeisiin, syntyy tarve päättää työsopimus. Työsuhteen päättämissopimus on humaani tapa hoitaa asiaa ja päättää työsopimus sulassa sovussa.

 

Yksityiskohdat yhteisymmärryksessä
Sopimuksen avulla työsuhde päätetään sopuisasti. Sovitaan päättämiseen liittyvistä ehdoista ja mahdollisista kultaisista kädenpuristuksista.

Inhimillistä ihmisjohtamista
Yhteinen sopimus on inhimillisempi tapa päättää työsuhde, kuin raju yksipuolinen irtisanominen. Se huomioi myös työntekijän edut, minimoiden menetystä ja mielipahaa ❤️

Rajaa riskit
Joskus on epäselvää, onko olemassa lain mukaista irtisanomisperustetta. Jos selvää kuitenkin on, ettei työsuhteen jatkamiselle ole edellytyksiä, on sopimus työnantajalle turvallinen tapa varmistaa, ettei työsuhteen päättäminen johda riitaan eikä jälkikäteisiin korvausten maksamisiin.

Sopimalla siisti separaatio
Sopimuksella osapuolet sitoutuvat siihen, ettei heillä ole toisiaan kohtaan vaateita. Nyt tai myöhemmin. Ero on riitaisan sijaan rauhaisa.

 

Miten tämä toimii?

1
Lisää koriin 🛒
Tilauksen jälkeen työoikeuden lakiasiantuntijamme ottaa yhteyttä.

2
Tilannetsekki
Keskustelu asiantuntijamme kanssa: Minkälainen tilanne teillä on? Minkälaisia asioita työsuhteen päättämiseen tähtäävässä sopimuksessa tavoittelette?

3
Sopimus ja sparri ✔️
Asiantuntijamme työstää tilanteeseenne tarkoituksenmukaisen työsuhteen päättämissopimuksen sekä sparraa sopimusneuvottelun läpiviennissä.

 

”Työsuhteen päättämissopimus minimoi työnantajan riskit työsuhteen päättämiseen liittyen ja toisaalta huomioi myös työntekijän tilanteen kokonaisratkaisussa.”

Tuotetta tiivistää integratalainen työoikeuden asiantuntija, juristi Anna-Maija Marjakangas.

Onko irtisanomisperustetta?

Toisinaan tunne työsuhteen toimimattomuudesta on yksipuolinen, joskus molemminpuolinenkin. Olennaista on, että työsuhteen jatkamiselle ei enää ole edellytyksiä. Usein kyse onkin siitä, että varsinaista irtisanomisperustetta ei ole, tai vaikka olisikin, halutaan työsopimus päättää yhdessä tuumin ystävällisessä hengessä. Tällöin työsuhteen päättämissopimus on humaani tapa hoitaa homma hyvin. Työsuhteen päättämissopimuksella pystytään minimoimaan työnantajan riskit työsuhteen päättämiseen liittyen, ja toisaalta huomioimaan myös työntekijän tilanne osana kokonaisratkaisua. Tällä lisäarvotuotteella varmistat, että sopimus on todella tehty teitä varten – ja kaikkien parasta ajatellen 📃